Horstmann-terapia

 

Horstmann-tekniikka on yksinkertainen ja lempeä, energiaan perustuva kehoterapiamuoto. Hoitoterapia on energeettinen venytys- ja liikeratahoito jolla voi avata sekä fyysisiä että psyykkisiä lukkoja ja tukoksia hoidettavalta alueelta. Hoito tapahtuu vaatteet päällä, suostutellen lonkka- ja olkaniveliä etsimään luonnollinen esteetön liikerata. Hoito rentouttaa ja tuo tilan tunnetta nikamiin ja niveliin lisäten liikkuvuutta ja vapauttaen jännitteitä kehosta. Horstmann tekniikka sisältää useita eri hoitoja, joita voidaan myös yhdistellä keskenään asiakkaan tilanteen mukaan. 

Varaa oma aikasi : Valonlähteen onlinevaraussivusto tai Ota yhteyttä

 

Horstmann terapia on todella kokonaisvaltainen hoitomuoto sekä keholle että mielelle: Terapia voi laittaa alulle prosesseja, mitkä johtavat fyysiseen, tunne-elämän ja henkiseen hyvinvointiin. Australialainen luontaisterapeutti Trish Trowbridge on kehittänyt Horstmann-tekniikan 1990 luvun alkupuolella, jota käytetään monissa maissa.

Käsittelemättömät vanhat traumat ja negatiiviset tunnekokemukset varastoituvat kehomme solumuistiin. Vuosien kuluessa energian normaali kulku kehon jossakin osassa esim. lantiossa, käsissä jne heikkenee, mikä aiheuttaa oireita yhä enemmän. Tyypillistä on, että hieronta tai jäsenkorjaus yms. auttaa aina hetkellisesti, kunnes vaiva taas palaa. Voi olla, että vaivaa tutkitaan monia kertoja, mutta oikein mitään syytä sille ei löydy. Todennäköisesti kyseessä on tunnelukko. Horstmann tekniikalla voidaan päästä purkamaan tuo solumuistiin tallentunut vanha asia pois silloin, kun keho on siihen valmis. Tämä hoitomuoto ei vain aukaise tunnelukkoa, vaan myös poistaa vanhan energian, jolloin olo helpottuu yleensä välittömästi. Avaamalla vanhoja jumeja ihminen palaa kohti luonnollista tasapainoa niin fyysisesti, psyykkisesti kuin henkisesti.

Vain jo yhdelläkin Horstmann -tekniikan hoitokerralla voidaan saavuttaa vaikuttavia tuloksia. Hoitosarja taas antaa usein aiheen tarpeellisiin elämänmuutoksiin, jotta voidaan saavuttaa fyysinen ja henkinen hyvinvointi. Mitä pitempiaikaisista vaivoista on kyse, sitä todennäköisemmin tarvitaan useampia hoitokertoja.

Asiakas on hoidon ajan hoitovuoteella, lämpöisesti peiteltynä. Jokaisen hoidon alussa teen 7 chakran tasapainoituksen energialla. Käytän hoidossa myös Frantsilan kukkatippoja jotka voimaannuttavat tukosten avautumista. Kukkatipat laitetaan joko ranteisiin tai asiakkaan niin halutessa myös tippana kielelle.

 

Huom! Horstmann hoitotekniikoita ei ole tarkoitettu korvaamaan perinteistä lääketieteellistä hoitoa. Mitään lääkärin määräämää lääkitystä tai hoitosarjaa ei saa lopettaa Horstmann terapian takia. Jos epäilet voitko ottaa Horstman terapiaa, varmista asia aina omalta lääkäriltäsi ennen hoitoajan varaamista.

 

Hoitoon tullessa: Pukeudu rentoihin, miel. luonnonmateriaali vaatteisiin. Siten että raajoja liikutellessa mikään vaate ei kiristä. Ei liukaspintaisia housuja!! Korut tms voi jättää kotiin.

 

 

Horstmann Auran puhdistus - kesto 45 min - 25€

Voidaan tehdä minkä tahansa muun Horstmann hoidon yhteydessä tai ihan yksittäisenä hoitona.

Kehoamme ympäröivän energiakentän vapautus ja puhdistus.

Auran puhdistus ja piste 8 vapauttavat syviä energiatukoksia auran tunneperäisessä osassa. Tässä hoidossa työskentelen hoidettavan auran eli energiakehon kanssa avaten energiakanavia, jotta energia voi esteettä virrata hoidettavan energiakentässä ja fyysisessä kehossa. Hoitoon kuuluu ns. piste 8 joka on eräänlainen “henkinen leikkaus” energiakehojen korjaamiseksi, mikä nopeuttaa fyysistä ja tunneperäistä paranemista. Auran puhdistuksella hoidetaan ja tasapainotetaan koko ihmisen energiajärjestelmää.

 

Jokaisen hoitokerran kesto 60 min - hinta 35€  

Hoitoja voi yhdistellä siten että kahta hoitoa voi tehdä samalla kerralla. Hoitoaika on silti sama! Jompikumpi hoito voidaan tehdä lyhennettynä. Jos tulet ihan ensimmäistä kertaa hoitoon, varaa aina yksi hoito, esim. lantionvapautus, ja katsomme sitten yhdessä mikä hoito on juuri sinulle oikea. 

 

- Lantionvapautus 

Käsittelen energiapisteitä lantion seudulla ja samalla liikutan jalkoja, yksi kerrallaan, jotta tukokset aukeavat, energiat pääsevät kulkemaan vapaammin ja nivelet vetreytyvät.

Lantionvapautus avaa ja poistaa vanhoja tunnelukkoja ja stressitukkeumia vuosien takaa, lempeästi ja tehokkaasti 

Hoito vaikuttaa lihaksiin, jänteisiin ja nivelsiteisiin, syvemmälle kuin hieronta. Edistää mm. verenkiertoa, hapen kulkua, aineenvaihduntaa sekä lymfanestekiertoa rentouttamalla ja avaamalla kehoa.

Horstmann hoidon jälkeen hieron pään, niskan ja hartioita. Hoito on kokonaisuudessaan erittäin voimaannuttava, puhdistava ja rentouttava!

Hoitoa voi ottaa viikon välein

 

- Energeettinen lantionvapautus 

Tämä hoito sopii myös sinulle jolla on jokin hoitorajoite jolloin et voisi ottaa perus-lantionvapautusta jossa liikutellaan jalkoja.

Energeettisessä lantionvapautuksessa tasapainoitetaan ensin 7 chakraa. Sen jälkeen käsitellään samat energiapisteet kuin perushoidossa, mutta jalkoja ei liikutella muutakuin keinuttaen. Polvien alle tulee tukevasti koroketta, jotta jalat ovat hiukan korkeammalla kuin lantio. Jos pystyt olemaan selälläsi hoidon ajan, tämä sopii sinulle!  

Horstmann hoidon jälkeen hieron pään, niskan ja hartioita. Hoito on kokonaisuudessaan erittäin voimaannuttava, puhdistava ja rentouttava!

Hoitoa voi ottaa viikon välein

 

 - Hartian vapautus ja lapojen vapautus

Käsittelen energiapisteitä hartian ja rintakehän alueella. Hoito vaikuttaa niska-hartiaseudun ja yläselän lihaksiin, jänteisiin ja niveliin, poistaen niistä kipua ja jännitystä. Voi saada tehokkaasti apua myös käsien ongelmissa: tenniskyynärpää, hiirikäsi jne. Hoito voi myös helpottaa syvähengitystä.

Hartian vapautus hoitaa myös lähiaikojen tunnelukkoja, stressiä, tunne-elämän epätasapainoa ja tunneperäistä jännitystä

Lapojen vapautus tehdään asiakkaan käännyttyä vatsalleen. Se vapauttaa lihastukoksia joita on lapaluun ja selkänikamien välissä.

Horstmann hoidon jälkeen hieron pään, kasvot ja jalkoja. Hoito on kokonaisuudessaan erittäin voimaannuttava, puhdistava ja rentouttava!

Hoitoa voi ottaa viikon välein

 

- Jalkojen vapautus

Hoito tehdään asiakkaan maatessa vatsallaan! Ei sovellu raskaana oleville.

Jalkojen vapautus rentouttaa jalkojen lihaksia ja parantaa verenkiertoa. Voi helpottaa ja poistaa jalkojen ja selän alueen kipuja tehokkaasti. Keskittyy vahvasti selkärangan heijasteisiin, jotka ovat jalkapohjissa. Tasapainoittaa lihaksiston, luuston, verisuoniston, hermoston sekä lymfa- ja meridiaanijärjestelmän energioiden kiertoa.

Voidaan tehdä yhdessä hartiavapautuksen kanssa.

Horstmann hoidon jälkeen hieron pään, niskan ja hartioita. Hoito on kokonaisuudessaan erittäin voimaannuttava, puhdistava ja rentouttava!

Hoitoa voi ottaa viikon välein

  

Mitä hyötyä sinulle voi olla Horstmann terapiasta?

Fyysisellä tasolla lisääntyvät lihasten ja nivelten joustavuus, mikä antaa paremman kehon asennon ja vapauttaa esim. hartioiden ja alaselän kivuista. Tunne-elämän tasolla voi tekniikka auttaa sinua vanhojen kuvioiden murtamisessa ja uusien myönteisten ajatusratojen luomisessa. Prosessit voivat johtaa hämmästyttävään kehitykseen

 

Horstmann-terapialla voidaan hoitaa mm:

 • Selkävaivoja
 • Hartia- ja niskavaivoja
 • Käsien ja jalkojen rasitusvaivat
 • Lonkkahermosärkyä (iskias)
 • Rakenteellista päänsärkyä
 • Migreeniä
 • Urheiluvammoja 
 • Kylmät jalat ja kädet
 • Turvotus 
 • Stressiä
 • Masentuneisuutta
 • Tunne-elämän epätasapainoja

Hoitorajoitteet:

 • Raskauden keskivaihe tai keskenmenon suurentunut riski
 • Lonkka- tai polvitekonivel
 • Luukato eli osteoporoosi
 • Ristiselän leikkauksen jälkeen 8 viikkoa
 • Muun leikkauksen tai loukkaantumisen jälkeen 8 viikkoa
 • Tyrän tai nikamien kuluman yhteydessä
 • Psykoosi, vaikea mielisairaus 

 

Tervetuloa Horstmann-hoitoihin